Skip to content

ICT Netwerkbeheer

Wij maken ICT tastbaar

Met een goed werkend ICT-systeem kunt u de gehele dag zonder zorgen gebruik maken van uw complete ICT-omgeving.

DeViske ICT Compleet 3D

Cloudoplossingen

De gehele dag zonder zorgen gebruik maken van uw complete ICT-omgeving.

Cloud diensten van De Viske ICT zorgen dat uw bedrijfskritische applicaties altijd maximaal beschikbaar zijn.

Cloud Computing is een toepassing waarbij ICT als dienst wordt afgenomen via het internet. Dit kan gaan om software (applicaties), servercapaciteit, opslagcapaciteit, of iedere een andere vorm van ICT. Het enige benodigde is een internetverbinding om overal veilig en snel gebruik te kunnen maken van Cloud computing, zonder de lasten van aanschaf, bezit, en onderhoud. Dit biedt een groot aantal voordelen, waaronder:

 • Kostenbesparing op hard- en software
 • Veilig en altijd up-to-date
 • Altijd en overal toegang
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid

Met Cloud Computing wordt bespaard op de ICT kosten doordat hard- en software niet aangeschaft en onderhouden hoeven te worden. Er wordt enkel betaald voor het gebruik van de Cloud diensten, waarbij wij als Cloud provider zorg dragen voor de aanschaf en het onderhoud van de Cloud diensten. Aanschaf en onderhoud zijn doorgaans de grootste IT kostenposten binnen de onderneming, waardoor de besparing met Cloud Computing erg groot kan zijn.

Backup en Disaster recovery

Backup is anno deze tijd een onmisbaar onderdeel in het bedrijfsleven.

Maar een groot deel van de ondernemers houdt zich hier niet voldoende mee bezig of denkt het allemaal goed voor elkaar te hebben totdat het zover is en er daadwerkelijk bestanden of data terug gehaald dient te worden. Als je er dan achter komt dat het niet goed is ben je te laat!

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uw backup goed, eenvoudig en automatisch te laten verlopen, enkele voorbeelden die De Viske ICT voor u en uw organisatie kunnen realiseren zijn:

DVCloud Backup:

Voor de ondernemers met een server op locatie, de ondernemer vanuit huis of de grote MKB-er met een compleet serverpark heeft De ViskeICT een speciale backup dienst ontwikkeld: DVCloud Backup.

Door elke nacht verbinding te maken met een “Backup-Server” die in het datacenter staat worden uw belangrijkste (of naar keuze alle) gegevens automatisch overgezet naar een externe Backup-server.

Op deze manier heeft u dus altijd een backup van uw bestanden en is deze veilig buiten uw bedrijfspand opgeslagen. U hoeft dus geen zorgen meer te maken of uw backup gelukt is of niet, u hoeft geen tapes aan te schaffen of meer te wisselen en ook de bezorgdheid of uw data veilig op een externe locatie is opgeslagen is niet meer nodig. Wij doen dit voor u!

DVCloud Disaster Recovery

Doordat uw backup in onze cloud-omgeving wordt opgeslagen kunnen wij ook eenvoudig de mogelijkheid bieden om zeer snel uw backups te restoren in onze Cloud-omgeving.

U hebt met deze optie dan binnen enkele uren weer de mogelijkheid om te werken in uw eigen omgeving. In het geval van grote calamiteiten op uw locatie heeft u hierdoor in ieder geval een zorg minder, en kun u door het beschikbaar hebben van uw ICT-omgeving weer snel schakelen.

Microsoft 365

Microsoft biedt ondertussen al vele jaren diverse diensten aan vanuit zijn eigen cloud-omgeving. Veel van deze diensten waren producten die eerder op de lokale omgevingen werden geïnstalleerd zoals email, Skype (nu Teams) project-planning, powerbi etc.

Tegenwoordig worden deze applicaties vanuit de cloud aangeboden zodat ze zowel via de browser bereikbaar zijn, maar ook nog steeds als de vertrouwde desktop-applicatie. En dit product-portfolio groeit nog steeds door met nieuwe producten vanuit de Microsoft koker.

Het voordeel is in ieder geval dat al deze producten op rental-basis aangeschaft kunnen worden, en daardoor ook per maand opgeschaald of afgeschaald kunnen worden. Daarbij kunnen deze producten ook eenvoudig met elkaar geïntegreerd worden.

De Viske ICT biedt uiteraard deze Microsoft producten aan en helpt daarbij zijn relaties ook graag bij de implementatie en het gebruik hiervan:

Denk hierbij o.a. aan:

 • Office365 email & Teams
 • Office365 apps zoals MS-Office, MS-Project, Onedrive
 • Power BI
 • Power Apps
 • Intune

Data verbindingen

Tegenwoordig heeft bijna elke ondernemer of particulier een internet aansluiting waarbij de snelheden van de xDSL zo langzamerhand niet meer voldoen aan de verwachtingen. Glasvezel is op dit moment de snelste manier van internet en zal in de toekomst alleen nog maar sneller worden.
Is het dan niet tijd dat u of uw organisatie overgaat op glasvezel?

Waarom “Glasvezel”?

Of glasvezel interessant voor u is hangt sterk af van uw behoefte om sneller te kunnen internetten of als u bijvoorbeeld koppelingen met filialen wilt realiseren of diensten via internet wilt gaan afnemen of aanbieden. Door ook uw telefonie via deze glasvezel te laten lopen zijn er ook op dit gebied grote besparingen mogelijk!

Waarom De Viske ICT?

Eén aanspreekpunt met meer dan 20 jaar ervaring. Door met uw lokale partner De Viske ICT uit Doetinchem of Goor te werken is het mogelijk om één aanspreekpunt te hebben voor alles wat met internet te maken heeft!

Met één opdracht kunt u bij ons de glasvezel, de juiste snelheid van het internetverkeer, de router en eventueel extra diensten zoals e-mail, websitehosting, remote-backup of applicatie-hosting regelen.

Tevens is De Viske ICT Ndix partner waarbij veel voordelen komen kijken, zoals de mogelijkheid om glasvezelaansluitingen van meerdere vestigingen eenvoudig te koppelen en / of diensten direct via het internet te laten verlopen.
Wilt u weten of glasvezel op uw locatie beschikbaar is en welke kosten hieraan zijn verbonden? De Viske ICT adviseert u graag in de mogelijkheden.

Security

Binnen organisaties wordt de beveiliging van ICT-omgevingen steeds belangrijker. Goede beveiliging zorgt er namelijk voor dat uw data niet op straat komt te liggen, en daarbij ook dat uw omgeving ten aller tijden operationeel is.

Ransomware, spyware en security-exploits zijn helaas zaken die vaak voorkomen, echter ook vaak eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden door ervoor te zorgen dat alle ‘voordeuren’ en ‘binnendeuren’ op slot zitten.

Door het toepassen van slimme Threat Management Devices, goeie anti-virus software en workspace control oplossingen kunnen veel zaken voorkomen worden.

En mocht het onverhoopt toch voorkomen dat uw ICT-omgeving ongeoorloofde toegang heeft verschaft, dan is het mogelijk om met SIEM-SOC oplossingen dit actief te monitoren zodat wij direct kunnen ingrijpen.

Los van deze oplossingen werken wij ook vaak samen met een CEH (Certified Ethical Hacker) die complete ICT-omgevingen onder de loep neemt en daarin zal adviseren wat beter kan om ongeoorloofde toegang te voorkomen.

Hardware en software

Uiteraard leveren wij al jaren vertrouwde hardware en software-oplossingen voor ICT-omgevingen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij geschikte en modulaire oplossingen aanbieden, waarmee uw organisatie op de gewenste manier kan blijven werken. Wij kiezen hiervoor ook altijd heel bewust de bekende A-merken zodat de kwaliteit hierin ook geborgd blijft.

Een kleine greep waar aan gedacht kan worden is:

 • Werkplekken en Servers
 • Printers en Multi Fuctionals
 • SAN Storagen oplossingen
 • Firewalls / Unified Threat Management Devices

Op zoek naar sterke VoIP oplossingen, die eventueel geintegreerd zijn met jullie software-systeem?? bel of mail ons…

Kars Engwirda

Proactieve netwerk-security is niet meer weg te denken. Meer weten? bel of mail ons!

Richard Hennink

Het netwerk pro-actief laten beheren, zodat je verrassingen voorkomt?? bel of mail ons..

Kars Engwirda

Ben je elke dag nog veel tijd kwijt met werkzaamheden die je kunt automatiseren? Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Richard Hennink

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Tot uw dienst
Back To Top